Direktlänk till inlägg 25 maj 2011
Jag gjorde gudomlig kycklingfilé i sås med ris. Helt improviserat och utan att egentligen ens vara klar i skallen.
Riset blev som vanligt inge bra, men guuuud för en god mat i övrigt!
(Och JA, jag använder pulver. Jag gillar inte bitar. Jag är väl ett barn.)
500 g kycklingfilé
½ kycklingbuljongtärning
3-4 dl matlagningsgrädde
lökpulver
vitlökspulver
paprikapulver
basilika
Maizena till redning
Rensa och tärna kycklingfilén. Bryn den och stek den nästan färdig på medelvärme. Tillsätt grädde, buljongtärning, kryddor och låt koka upp. Häll i Maizena till önskad konsistens. Låt koka 2-3 minuter och späd eventuellt med mer matlagningsgrädde om du, som jag, har i för mycket Maizena!
Klart!
Löjligt enkelt och snabbt.
Haha. Folk säger "jag är så sjuuukt jäla dålig på att blogga nu asså!" när det har gått mer än tolv timmar sedan deras senaste blogginlägg. Sist jag skrev nåt var den 14e december och dessförinnan var det i oktober! DET är dåligt bloggande. N...
Dagen har nått sitt slut och kvar sitter jag med en enda liten fundering. Eller okej - jag har hundra funderingar, men det här får bli den det blir.HUuuuuuur kan folk tycka om choklad med apelsinsmak!? Det är så äckligt. Faktiskt _äckligt_. Romerska ...
Men inga ord formas i huvudet. Jag blir tammefan tokig på folk. Alltså varför försöker folk vrida på allt så det till slut bara blir löjligt, i stället för att bara erkänna att man sagt/agerat fel eller olämpligt? Varför är ärligheten så svår...
Aldrig, aldrig, aldrig någonsin kommer jag att stå vid sidan utan att säga nåt och låta människor i min närhet bli utnyttjade eller sårade. Det går inte att komma undan. Jag låter det inte sippra ut i sanden och försvinna. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | 7 |
8 | |||
9 | 10 |
11 | 12 | 13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 |
19 |
20 |
21 | 22 |
|||
23 |
24 | 25 | 26 | 27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|